Montag, 13. Februar 2017

Acupunctura si santatea interioara

Acupunctura provine din China și a fost practicat de mii de ani. In Europa, in a doua jumătate a secolului al XX-lea a început sa se raspandeasca rapid în Europa de Vest, Statele Unite și Canada.
Acupunctura implica inserarea de ace foarte subtiri prin pielea pacientului la anumite puncte de pe corp - ace sunt introduse la diferite adancimi. 

Comunitatea medicala nu este de acord concludente cu privire la modul în care funcționează acupunctura stiintifica. Conform teoriei medicale tradiționale chineze, punctele de acupunctura sunt situate pe meridianul prin care ruleaza energetice vitale “gi”.Dr. Leyun Sony http://acupuncturabrasov.ro  ne ofera in detaliu un aspect important asupra sanatatii noastre , el avand o experienta foarte vasta in acest domeniu.

Potrivit OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), acupunctura este eficienta pentru tratarea 28 de simtome, in timp ce dovezile indica faptul ca ar putea avea  valoare terapeutică eficientă pentru mai multe boli. Persoanele cu dureri de cap de tensiune și / sau migrene pot gasi acupunctura pentru a fi foarte eficient in atenuarea simptomelor lor, la un studiu realizat in cadrul Universitatii Tehnice din Munchen, Germania. 

Cum funcționeaza acupunctura?

Medicina tradițională chineză explicaca sanatate este rezultatul unui echilibru armonios între extremele complementare yin și yang iarboala este declarat a fi consecința unui dezechilibru al fortelor. In cazulacesta  acele sunt inserate in puncte cu combinatii adecvate unde se spune ca fluxul de energie poate fi adus inapoi in echilibru adecvat.

Sunt efecte adverse la tratament?

De obicei, nu. Pe masura ce energia este redirectionata in organism, substantele chimice interne și hormoni sunt stimulate, iar vindecarea incepe sa aiba loc. Ocazional, simptomele inițiale se agravează pentru cateva zile, sau alte modificari generale ale apetitului, sau in unele cazuri si somnul.Dar acesta nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare, deoarece acestea sunt pur și simplu indicii care indica ca tratementul cu acupunctura incepe sa lucreze iar aceasta este destul de comuna cu primele una sau doua tratamente, imediat dupa tratament. Acestea trec  intr-un timp scurt, si nu necesita nimic mai mult decat un pic de odihna pentru a trece peste.

Este acunpunctura acoperita de asigurarea medicala?

Unele companii de asigurari acopera  in prezent costurile de acupunctura, alte companii nu recunosc inca valoarea de serviciilor de acupunctura,insatot mai multe companii de asigurari recunosc valoarea de a oferi o acoperire pentru serviciile de acupunctura ceea ce indica ca suntem pe drumul cel bun.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen